Kategoriat
4/2012 Lehdet

Raino Aaltosen muistoksi

Taivaan Isä kutsui ystävämme Raino Aaltosen pois tämän ajan vaivoista taivaan riemuun 75 vuoden iässä. Raino oli syntynyt Viipurissa, jonka jälkeen hän asui Virolahdella, Tampereella sekä yli 45 vuotta Helsingissä aina kuolemaansa saakka. Evankelisen uskon lisäksi Rainolle olivat hyvin tärkeällä sijalla rakkaat läheiset, puoliso, tyttäret, lapsenlapset sekä vävyt. Raino harrasti liikuntaa. Lenkkipolut ja pyöräreitit tulivat tutuiksi. Sotilasarvoltaan hän oli yliluutnantti.
Omantunnon kristittynä Raino ominaisella tavallaan pelkäsi kompromisseja oppiin ja elämään liittyvissä kysymyksissä. Hän oli vanhan raamatunkäännöksen mies. Kristuksen evankeliumin tuli olla puhdas, että omatunto saisi siitä varman lohdun ja turvan. Puhuttelevaa ja tarttuvaa oli Rainon arkuus Pyhän Jumalan ja hänen sanansa edessä. Järjestyksen Jumala on meille suuri majesteetti. Yhdistyksemme perustajajäsenenä Raino toimi Concordia-lehden tukijana ja esirukoilijana 1990-luvun alkupuolelta, lehden ensimmäisestä numerosta lähtien. Uskollisuus on sana, joka kuvaa Rainoa ystävänä mutta myös taistelijana omalla paikallaan Jumalan valtakunnassa.
Muistamme Rainon puolisoa ja tyttäriä heitä kohdanneen menetyksen johdosta ja toivotamme Jumalan sanansa kautta antamaa lohdutusta suruun.

”Siinä on rakkaus – ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” (1. Joh. 4:10)
”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta.” (1. Piet. 1:3)
”Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!” (Ilm. 19:9)

Hannu Lehtonen ja Hannu Halonen